tirsdag 17. juli 2012

Velourbukse

Med på ferie er en velourbukse jeg sydde til femåringen i vår. Hun elsker å gå i myke bukser, og denne ble både passe vid og passe lang. Mine barn er lange og slanke, så Ottobre kan by på utfordringer da deres mønstre ofte er veldig breie. Her har jeg tegna av str. 110 i bredden og 116 i lengden, og det ble altså bra. I livet har jeg sydd i en brei strikk som er sydd fast sammen med ribben for at strikken ikke skal vri seg.
Mønsteret er fra Ottobre 4/2011, og har morsomme lommer. Vet ikke om lommene er spesielt brukervennlige, men Guro har ikke klaget så jeg antar de er ok. Stoff: velour og ribb er begge fra stoff& stil.

2012-07-17104455


Her er et bilde av ei lomme. Lommene er en artig vri på en ellers vanlig velourbukse.
2012-07-17203509
I dag hadde hun buksa sammen med hettejakka jeg sydde for litt siden, den har blitt en ordentlig favoritt til tross for at den fremdeles er temmelig stor.
2012-07-17104446

mandag 16. juli 2012

Nye stoffer!

I dag har jeg besøkt Tone / Kreativ (pppp.no) i Lyngdal. Måtte benytte sjansen nå når jeg er såpass nær, og det var ingen dum ide. Tone er ei super dame, og vet å ta godt vare på kundene sine! Hun sendte til og med venninna til ene datteren på butikken for å kjøpe brus til meg. Noe som selvfølgelig var absolutt unødvendig, men likevel veldig koselig gjort. Det å handle hos Tone tar tid, for oioi så mange flotte stoffer hun har, og jeg gikk ikke tomhendt hjem :) Kunne nok kjøpt myye mer også, men gikk nesten litt tom i hodet til slutt. Da jeg fikk spredd alt utover etterpå, ser jeg at jeg gjerne kunne fått med meg sommerfrotte i en farge eller to til, men jeg blir jo ikke akkurat arbeidsløs selv om jeg glemte det...
Jeg kjøpte både det ene og det andre, og for en gangs skyld kjøpte jeg nesten bare stoffer til meg!
Her er alle herlighetene (nærmere bestkrivelse på bildene under):




2012-07-16193821
Her er fra venstre: mørk brun sommerfrotte, svart ull, rød og lilla novella. Fargene på novellaen er riktigere på bildet over.


2012-07-16193808
Dette er fra venstre: gråblå og lysblå interlock (Hilco), to blondestoffer med litt stretch, og et tynt, tynt stoff i micromoda og polyamid.


2012-07-16193816.jpg
Her er øverst fra venstre rød og lilla novella, rosa økologiske luftballonger. Nederst fra venstre: tynn hvit micromoda og polyamid, kjempefin viscosejersey, petrolfarget bio-lin og til slutt mønstra viscosejersey.



Dette er viskosejersey med utrolig stilig trykk! Halve bredden er hvit-bruntonet og andre halvparten er brunrød. Blir spennende å leke med fargene her. Stoffet er utrolig mykt, og er akkurat passe tungt og tykt.

I tillegg til alle stoffene kjøpte jeg et mønster, og fikk med to Knipmode mønsterblader. Mønsteret er også på tysk, så nå må jeg visst tørke støv av skoletysken... *kremt*.

fredag 13. juli 2012

Ferietid!

Nå er familien på ferie, så da blir det ingen sytid før vi kommer hjem. Kjenner jeg klør etter å sy, og misliker nesten å måtte kjøpe noen enkle sommerplagg til jentene. Men i løpet av turen skal jeg stoppe innom Kreativ i Lyngdal, og jeg gleder meg!

Her er et koselig bilde fra Lillesand, tatt i dag. Vi har vært noen dager hos min svoger med familie, og du så koselig! På tur i Lillesand sentrum ble ungene veldig opptatte av en gatemusikant, og se så søte de var der de ser på ham! Det var faktisk flere fremmede som også tok bilde av dem bakfra, for de sto sånn lenge :)

De to jentene i hettejakker er mine. Her har forresten eldstejente på hettejakka hun fikk på forsommeren og kappeskjørtet jeg sydde i vinter.




 

torsdag 12. juli 2012

Cordkjolen i bruk

Min splitter nye cordkjole er med på ferie, og jeg er veldig fornøyd med den. Og det kjennes ekstra fint å få komplimenter for kjolen når jeg har sydd den selv! Men jeg turte ikke si at jeg hadde sydd den selv, selv om jeg egentlig hadde lyst fordi jeg er såpass fornøyd med den. Feiging, altså.

Kjolen er god å gå i og jeg føler meg vel, men neste gang skal jeg ta litt av forstykket så utringningen kommer litt lengre ned. Jeg ser også at corden strekker seg bittelitt i bruk, så man får litt "rumpe" i stoffet. Kanskje hjelper det å bruke et stoff med litt stretch? Tips mottas med takk!

Her kommer bilder av meg i kjolen, tatt på i hagen til en fantastisk sveitservilla på sørlandet (ikke mitt hus, altså).
2012-07-12183342


Bak på kjolen er det en jukseknappestolpe (den er sydd igjen), og der må det jo være knapper. I mangel av knapper jeg egentlig ville ha, endte jeg opp med tre like knapper, hvorav en limegrønn. Må si jeg ble riktig godt fornøyd med den løsningen.
2012-07-12183348


Fra siden ser jeg at kjolen kunne sittet bedre på meg. Det ser litt ut som den henger for høyt foran, og krøller seg litt i korsryggen. Vanligvis forkorter jeg ryggen et par cm, men det glemte jeg nå. Kanskje det hadde løst endel av problemet?
2012-07-12183352

tirsdag 10. juli 2012

Cordkjole til meg

Etter at jeg laget den blå velourkjolen, har jeg verket etter å lage en kjole til. Denne gang ble det en kjole i babycord og bomull etter et mønster fra Stoff og stil, nr. 23006. Mønsteret mitt var i str. 42 og for stor over brystet, så jeg tok inn 3 cm øverst i ryggen og på forstykket. Nedover på kjolen tok jeg inn mindre, jeg la rett og slett mønsteret litt skjevt på stoffet. I tillegg la jeg til 2,5 cm i lengden, men burde ha lagt til 10 cm, for jeg synes kjolen ble litt kort.

Kjolen var enkel å sy, men jeg brukte lang tid på å få lommene fine. Må nok øve meg på å lage lommer, tror jeg.

Stoff: babycorden er fra Panduro og bomullsstoffet er fra Robert Kaufmann (textart.no)

Forløpig får det duge med detaljebilder, actionbilde kommer etterhvert.



Detalj fra skulder:
2012-07-10192302

Knappene på brystet:

mandag 2. juli 2012

Klinkekul kjole til meg!

I dag har jeg for første gang gått utendørs, og til og med på middagsbesøk, i egensydd kjole! Det er et stort skritt for meg, for jeg er litt i overkant kritisk til egne syferdigheter. Kjolen er en Klinkekulkjole fra boka Made by me, ganske forminska i forhold til str. M. Jeg har tatt inn noen cm både foran og bak, og i ermene. Glemte å dele nedre bakstykke,og det vil jeg gjøre på neste kjole for å få bort litt overflødig stoff i korsryggen.

Kjolen er sydd av støvet blå velour fra Stoff og stil, og en bit nydelig bomullsstoff fra Robert Kaufman, kjøpt hos Textart.
2012-07-02204321

Ryggen er litt posete i korsryggen, så jeg må endre den litt før en eventuell senere kjole. Ser at jeg også kan korte inn ryggen en cm eller to til også for å få bort rynken over rumpa.

2012-07-02204332


Til sist et nærbilde av det nydelige bomullsstoffet brukt i ermene og rundt lomma
2012-07-02204448