mandag 9. juli 2018

Glutenfrie skoleboller



Bakeriet var utsolgt for glutenfri søtbakst i dag, til jentenes store sorg. Vi bestemte oss derfor for å dra hjem og bake selv.
Vi brukte oppskriften fra bloggen Glutenfri matverden med noen små endringer.

Dette er oppskriften vi brukte:
2 egg
5 dl melk (lunken)
3 ss kesam
1ts fiberhusk
75
 g fersk gjær for søtbakst
Vispes jevnt i bakebollen.

Ha i
200 g sukker
2 ts kardemomme
2 ts bakepulver
150 g glutenfritt fint havremel
 Ca 900 g semper fin miks (hold igjen litt i tilfelle du ikke trenger alt)
Deigen blandes godt sammen med K—spaden på maskinen
Til sist eltes det inn 200g mykt smør.

La deigen heve 1 time.
Formes til skolebrød, boller, S—er eller annen form. Jeg lagde grop til vaniljekremen før siste heving, tok oppi Toro vaniljekrem rett før steking. Etterheves til dobbel størrelse, 30—45 min.

Stekes midt i ovnen på 225 grader, over—og undervarme i 8—10 min.

Ingen kommentarer: